Äntligen fick vi hjälp på Prostgården

0 Comments

Mina damer och herrar, vänner och bekanta!
Ni som har följt oss på Instagram under de senaste veckorna vet att vi har fått ett prestigejobb som går ut på att renovera upp den gamla Prostgården. Till vår stora frustration har arbetet fått vänta eftersom vi har varit oförmögna att börja på grund av de stora träden som växt sig stora alldeles intill husen.

Gårdens ägare lovade att åtgärda detta men det drog ut på tiden. Tack och lov fick vi till slut på en gubbe som jobbar med trädfällning Skåne som dök upp och gjorde jobbet på en sketen kvart eller så.

Så nu är vi redo att sätta igång. Det är alltid speciellt att renovera gamla hus, särskilt en sådan här gård som är märkt som kulturminne. Vi måste vara väldigt varsamma och allt ska bevaras i så nära originalskick det bara går. Det krävs skickliga hantverkare för denna typ av renoveringar och det anser vi själva ju att vi är, så det här ska nog gå vägen.

Vi kommer att stå för renovering både invändigt samt gällande fasaden. Taket kommer dock en extern takläggare att ta hand om. Prostgården ska få solceller på taket och det ligger än så länge utanför vårt kompetensområde, så vi håller oss undan från just taket.

Något som ska bli väldigt roligt är att få renovera köket där de har en gammaldags kamin, samt vardagsrummet där det finns en stor öppen spis. Att ta hand om dessa gamla klenoder och få vårda dessa sprider snickarglädje i den här snickarens själ.

Vi kommer att dokumentera hela arbetet med video och bilder och lägga upp i våra sociala kanaler. Så följ oss gärna där om ni vill veta mer om hur renoveringen går. Vi hoppas att ni kommer att tycka det är lika roligt att se vad vi gör som vi tycker det är att göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *