En historia från frugan

0 Comments

Howdy alla cowboys and cowgirls där ute på prärien!

Idag har den här snickaren en bra känsla och han talar till och med om sig själv i tredje person. Bara en sådan sak. Men dagens inlägg ska inte handla om snickaren utan om frugan hans som driver en städfirma Malmö och som råkade ut för ett jobb som hette duga i helgen.

Det började med att hennes affärspartner ringde och sa att de fått in ett stort jobb ganska akut. Det visade sig vara en sexrummare där ett syskon till en rik affärsman bodde. Nu skulle det här syskonet flytta därifrån och jobbet var rubricerat som ett vanligt flyttstädsjobb.

Frugan gjorde som hon brukar när plikten kallar, hon ryckte in och gjorde sig redo för att göra jobbet. Det var bara det att jobbet den här gången var i storleksordningen Mount Everest.

Jag vet inte om du som läser det här någonsin har sett tv-programmet Hoarders men den här lägenheten var som hämtad ur den. Det var skräp, tidningar, gammal reklam, tomma pizzakartonger och allsköns krimskrams från golv till tak i alla sex rummen.

Och överallt var det dammigt och stökigt och skitigt. Väggar och tapeter var fyllda med flott, det vita taket hade gulnat av gammal rök och det såg ut som den värsta knarkarkvart du kan tänka dig.

Men frugans kollega hade tackat ja till jobbet, så det var bara att sätta igång. Frugan ringde in förstärkning i form av anställda som fick avbryta sin helgledighet och rycka in. De krigade sig heroiskt igenom lager på lager av skit och arbetade sig systematiskt igenom lägenheten.

Säck på säck av skräp avlägsnades. Efter att ha jobbat i princip två dygn i sträck blev de klara framåt midnatt mellan söndag och måndag.

Ändå klev frugan upp och åkte in till jobbet som vanligt på måndagen. När hon kommer hem ikväll ska snickaren bjuda på tårta och fotmassage.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *