Minnen från Sälen

0 Comments

Det händer att den här snickaren blir nostalgisk och tänker tillbaka på äventyr som han har varit med om i sin ungdom. Idag tänker jag tillbaka till när jag arbetade i Sälen under somrarna och byggde stugor när efterfrågan på dessa nära skidanläggningarna sköt i höjden.

Tanken var egentligen inte att arbeta som snickare utan jag åkte upp och ”säsongade” en vinter i Tandådalen. Det var en härlig vinter där jag jobbade som liftvärd om dagarna. Om kvällarna var det fullt ös med after ski och vi var ett härligt ungt gäng som var däruppe samtidigt och ofta festade tillsammans.

De roligaste festerna var de vi hade själva med bara personalen när after skin hade stängt och gästerna dragit vidare ut i natten. Vi lärde känna varandra bra och alla i gänget såg till att vi hade roligt varje gång vi var tillsammans.

Jag var kvar hela säsongen och tänkte avsluta min vistelse där med en veckas semester då jag skulle vandra i fjällen och ta det lugnt. Som en slags nedvarvning kan man säga.

Men överallt där jag vandrade för att köpa min utrustning såg jag skyltar och lappar på anslagstavlor där stora byggföretag sökte Snickare Sälen. Det var otroligt många stugbyar som skulle byggas så det fanns jobb så att det räckte och blev över för en snickare.

Jag hade utbildat mig till snickare på gymnasiet men sedan lagt det åt sidan och tänkt satsa på något annat. Men jag trivdes i Sälen och tänkte att jag testar väl.

På så vis kunde jag jobba som snickare om somrarna och sedan ta olika ströjobb på skidanläggningarna om vintern. Jag har jobbat som allt från skoterförare till bartender under mina år i Sälen.

Det var härliga tider och ibland är det kul att bara och sitta och minnas allt roligt man har gjort under årens lopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *