Nu breddar vi verksamheten och utvecklas

0 Comments

Dags för en uppdatering här kära vänner! Det har hänt en del sedan sist vi språkades. Vi har utvecklat vår verksamhet och erbjuder nu också markarbeten.

När det gäller markarbeten har vi specialiserat oss på själva arbetet. Sedan samarbetar vi med andra företag så att vi tillsammans kan erbjuda paket med exempelvis laboratorieanalyser av marken och belastningsprov.

Ett belastningsprov är en teknik som används för att mäta hur mycket belastning (t.ex. vikt) som marken kan bära utan att deformera sig eller ge vika. Det är ett viktigt verktyg vid markarbeten, eftersom det kan hjälpa till att bestämma hur mycket vikt en byggnad eller annan struktur kan stå emot utan att skadas. 

Belastningsprovet utförs vanligtvis genom att en vikt placeras på marken och mättes på hur mycket den deformera marken. Det finns olika sätt att utföra belastningsprovet, beroende på vilken typ av mark som ska testas och vilka svar som efterfrågas. Några vanliga metoder inkluderar:

  1. Plattbelastning: En vikt placeras på en platt yta och mättes på hur mycket den deformera marken.
  1. Penetrationsbelastning: En stålkäpp eller annan penetrationsenhet sänks ner i marken under kontrollerade förhållanden och mättes på hur mycket den deformera marken.
  1. Kompressionsbelastning: En vikt placeras på en cylindrisk provkropp och mättes på hur mycket den deformera marken.
  1. Tensionbelastning: En vikt hängs från en linje och mättes på hur mycket den deformera marken.

Belastningsprovet kan utföras av en ingenjör eller annan professionell med kunskap om tekniken och hur man tolkar resultaten. Det är viktigt att följa alla säkerhetsföreskrifter och föreskrifter när man utför belastningsprovet för att minimera risken för skador.

Vi samarbetar som sagt med kunniga ingenjörer som hjälper oss med just detta innan vi sedan utför själva arbetet efter att provet blivit gjort.

Vill ni veta mer om markarbeten och belastningsprov är ni varmt välkomna att titta förbi vårt kontor på en kopp kaffe. Det går också att slå oss en signal eller att skicka ett mejl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.